Donorverleden SMCG

informatie voor donorkinderen en hun ouder(s)

Bent u behandeld met donorsperma in de periode 1976-1985 in de SMCG te Leiden?

 

Bent u verwekt met donorsperma in de periode 1976-1985 in de SMCG te Leiden?


Oproep

De Werkgroep Donorverleden SMCG komt heel graag in contact met iedereen die mogelijk betrokken is: donorkinderen, ouders of bijvoorbeeld oud-medewerkers die meer informatie hebben over deze periode.
Niet alles is zeker, maar op basis van het onderzoek gaat het om:

  • Behandeling met donorzaad bij SMCG in Leiden in de periode 1976 t/m 1984
  • Naar alle waarschijnlijkheid ging het alleen om KID, kunstmatige bevruchting met donorsperma. Het betrof dus niet KIE-behandelingen waarbij het sperma van de eigen partner wordt gebruikt.
  • De medewerker die eigen sperma doneerde lijkt niet betrokken te zijn geweest bij de behandeling, hij had geen contact met patiënten.
  • Met name voor lesbische paren en alleenstaande vrouwen voerde SMCG landelijk behandelingen uit. Voor heteroparen was dit vooral in de regio Leiden/Zuid-Holland.

De werkgroep gaat graag in gesprek met mogelijke betrokkenen om te luisteren, informatie te geven en waar gewenst nader genetisch onderzoek te laten verrichten. Weet u meer over deze periode? Dan nodigen we u ook van harte uit om contact met ons op te nemen.

.

Welkom met vragen
Heeft u vragen, twijfels of meer informatie? U kunt ons bereiken via het speciale telefoonnummer: 071 – 58 12 309. Op werkdagen van 9.30-12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Contact is ook mogelijk via dit formulier

 

“We realiseren ons heel goed dat dit bericht flinke impact kan hebben als u vermoedt dat het u raakt. Onze gedachten gaan naar u uit, aarzel niet contact met ons op te nemen via het speciale telefoonnummer. We zijn er graag voor u.” 
Arne van Heusden, voorzitter WDS